De kristdemokratiska berättelsen om samhället.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har gjort ett mycket bra och djupt ideologiskt inlägg om vilket Sverige vi vill se på lång sikt. Kärnbudskapet är att det goda samhället inte skapas enkom genom lagstiftning, utan genom att normer och värderingar genomsyrar och förvaltas av de små gemenskaperna i civilsamhället.

För oss kristdemokrater är en sak klar: vi är ett värdeorienterat parti, ett idéparti. Vi skiljer oss från andra. När de goda gemenskaperna, med familjen som den viktigaste, fungerar som bäst bildar de en värderingarnas vall mot den ständigt trängande lag- och regleringsströmmen. Utan etik – en massproduktion av lagar. När vi lämnar misstänksamhetens, förbudens och politiseringens land ser vi det fria och trygga Sverige avteckna sig

I en tid då politiken ofta reduceras till tekniska frågor om hur det effektivaste skattesystemet skapas eller exakt var bidragsnivåer bör  ligga, så krävs det ett värdeorienterat parti som kan ta sig an de stora frågorna om samhällets långsiktiga utveckling. Kristdemokraterna har utan tvekan goda förutsättningar att axla denna uppgift.

Kalle Bäck

Lämna en kommentar

Under Ideologi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s