Studenternas bostadssituation.

Caroline Szyber, som är riksdagskandidat för Kristdemokraterna , har gjort två mycket bra inlägg kring unga människors och studenternas bostadssituation som kan läsas i sin helhet här och här. Hon nämner exempelvis de orimliga krav som finns på studentlägenheter som en broms för nybyggnationen i kombination med en orimlig fastighetsavgift.

”Det vore bra om ett antal av hyresrätter blev ungdoms- och studentbostäder.

I dessa lägenheter behöver inte heller standarden vara så hög dvs. det räcker med 2 kokplattor i köket istället för 4 stycken, likaså behöver inte hela badrummet ha kakel och klinker, detta för att på så sätt hålla nere byggnadskostnaderna och i förlängningen hålla nere hyreskostnaderna. Titta exempelvis på studentbostäderna i Skrapan en etta för 6000 kr i månaden – vilken student har råd med det?

”Sedan för att det ska löna sig att bygga och bo i studentbostäder, för nybyggda idag är för dyra, så avskaffa fastighetsavgiften för studentbostäder. Det är inte rimligt att t.ex. ett korridorrum räknas som en lägenhet ochkostar 1272 kr per år i fastighetsavgift när en femrummare kostar lika mycket.”

Det känns bra att det finns kristdemokratiska politiker som på allvar driver studentfrågor. Kristdemokraterna borde vara det naturliga alternativet för studenterna. Rösta på Kristdemokraterna den 19:e september!

Annons

Lämna en kommentar

Under Kristdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s