De (röd)gröna underkänner sin egen politik.

Alliansen har gjort stora satsningar för att att förstärka högskolan under den gångna mandatperioden. Problemen i den högre utbildningen är dock långt ifrån lösta. Kvaliteten brister och för många studenter tar inte sina poäng i tid. En anledning till detta är att antalet platser på högskolan byggts ut i alltför snabb takt under de tidigare socialdemokratiska regeringarna och resurstilldelningen har inte hängt med som den borde. De rödgröna, eller i alla fall det grönröda MP, tycks nu erkänna att den socialdemokratiska utbildningspolitiken, som MP var med och stödde, är ett misslyckande.  Mats Pertoft säger att:

”Högskolan har byggts ut kraftigt och det kan också påverka resultatet, säger Pertoft.

– Man kan naturligtvis diskutera om Socialdemokraterna när de satt i regering borde satsat mer på kvalitet och inte bara kvantitet. Men nu är vi rödgröna överens om att det är kvalitet som gäller, säger han.”

Vilket praktunderkännande av den egna politiken! Det är samma gamla rödgröna visa som vanligt; vi misslyckades förra gången, men den här gången ska vi lyckas. Låter detta som ett trovärdigt alternativ inför valet den 19 september?

Kalle Bäck

Lämna en kommentar

Under Utbildningspolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s