PP och trovärdigheten.

I gårdagens Ekot  sade Piratpartiets ledare Rick Falkvinge att innehav av barnporonografi ska legaliseras. Han menade att kriminaliseringen av innehav är ett resultat av ”frikyrkliga särintressen”. Idag tar samme partiledare tillbaka sitt uttalande och menar att han bara yttryckte ig klumpigt.  Efter att ha hört Falkvinge hålla en lång utläggning om varför kriminalisering av barnporrinnehav är ett intrång i det fria samhället, har jag svårt att bara acceptera en pudel av det slag han gör idag. Det rörde sig inte om någon ”groda”, utan den aktuella intervjun visade på att Piratpartiet av ideologiska skäl kan tänka sig att legalisera innehav av barnporr. En ursäkt dagen efter blir inte speciellt trovärdig. 

 Ett parti som gör anspråk på att ta plats i Sveriges riksdag bör också ha ett heltäckande program. Jag har alltid menat att partier som i princip bara driver en fråga egentligen borde finnas i form av intressegrupp eller lobbyorganisation. Politiska partier ska ha heltäckande politiska program. Annars bör man ägna sig åt något annat än partipolitik. Det problematiska med PP slutar dock inte här. Idag skriver Karl-Erik Tallmo om hur PP inte ens lyckas hålla en konsekvent linje i de frågor som är partiets kärna. Oklarheter och direkta motsägelser staplas på varandra i PPs valmanifest.

”Det allvarligaste är kanske att man föreslår att om någon försöker ”väcka talan på upphovsrättslig grund” mot någon där gärningen inte ingår i en näringsverksamhet ska dömas för ”försvårande av kulturspridning” till fängelse i högst två år.

Vad är nu detta för påfund av ett parti som brukar sparka bakut så snart ett lagförslag förefaller det minsta rättsosäkert? Att kunna väcka talan i olika frågor är rimligen en grundläggande medborgerlig rättighet. Domstolen avgör sedan om det finns rättslig grund för talan eller inte.”

 En partiledare som tvingas ta tillbaka grova grova uttalanden dagen efter intervju och ett valmanifest som ger tvetydiga besked om de frågor man säger sig brinna mest för? Låter detta som ett trovärdigt alternativ inför höstens val?

Kalle Bäck

2 kommentarer

Under Övrig politik

2 svar till “PP och trovärdigheten.

 1. Pirat? Nej tack!

  Vad är PP’s hållning om pedofili? Tragiskt tydlig.

  ”Pedofili är en sexuell läggning.”
  Om man våldtar barn är man en våldtäktsman. Våldtäktsmän finns även bland hetero, homo- och bisexuella, BDSM-intresserade, brunhåriga och Örebrobor.”
  -Isak Gerson (PP)

  Alltså pedofili är lika normalt som att vara allt ovan… och pedofiler är förtryckta anser man: ”Jag ser extremt stora likheter mellan vår behandling av pedofiler och behandlingen av HBT-människor på medeltiden” -Isak Gerson (PP)
  http://isakgerson.blogspot.com/2009/08/hur-behandlar-vi-egentligen-sexuellt.html

  Man bör då anta att Isak ser fram emot att detta ”förtryck” kommer försvinna och att pedofiler en dag blir fria att ”sprida kärlek” till barn.. Pedofiler är bara ”förtryckta oliktänkande”.

  Samma devis som Rick Falkvinge har: ”All kärlek är bra kärlek.” och ”Flera andra länder har 12 år som gräns, och jag har aldrig någonsin sett historier om traumatiserade tonåringar därifrån.” -Rick Falkvinge (PP)
  http://rickfalkvinge.se/2008/07/14/svensk-repression/

  Alltid finns denna pedofila apologism lurande i kulisserna.. ”barn är sexuella, de vill sånt själva” Den klassiska och eviga ursäkten för pedofili.

  ”Tänk om i princip varje man någon gång under livet faktiskt kan både falla för och försöka få till det med en sexuellt utlevande könsmogen tjej eller kille? Och tänk om ett hyfsat antal underåriga killar och tjejer är så sexuellt nyfikna att de aktivt söker upplevelser som introducerar dem till vuxenlivet.”
  -Oscar Swartz, Piratpartist
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/05/oscar-om-gromning

  ”Barn är också sexuella varelser. Barn tycker att det är härligt att springa runt nakna, att pilla på sitt kön, onanera, att kladda med färg på kroppen, att kramas, pussas, gosa, att utforska sina kroppar och allt skoj man kan göra med dem”
  -Carl Johan Rehbinder, Piratpartist
  http://tantrikblog.wordpress.com/2010/08/05/att-offra-barnen-pa-rattfardighetens-altare/

  Mangatecknaren man försvarar blev ett ärende för polisen pga att han anmäldes för att ha tafsat på sina döttrar.. detta förtiger PP.

  Med allt detta i åtanke:
  Är det en överraskning att PP vill göra det lagligt att inneha barnporr?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3899644

  PP’s hållning är tydlig. Genomgående så stödjer den, försvarar, och försöker normalisera pedofili. Låt oss använda både detta nät och den kopiering piratpartiet hävdar sig vilja värna för att avslöja detta ”parti” för vad dom själva visar att dom är.

  Kopiera och sprid.

 2. Ping: polymeriska tankar » Blog Archive » Barnpornografibrott–debunked

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s