Hurra för de nya antagningsreglerna – flit lönar sig bättre!

Då statistik över höstens antagning till rikets högskolor och universitet presenterades nyligen fick det nya meritpoängsystemet utstå oskäligt mycket kritik. Studier i mer krävande ämnen såsom matematik och främmande språk ska naturligtvis premieras i antagningen till teoretiska högskoleutbildningar. Flit ska löna sig – ska det vara så svårt? Det säger Aron Modig, andra vice ordförande för KDU, och Kalle Bäck, ordförande för Kristdemokratiska studentförbundet, i ett uttalande.

– Det grundläggande felet i den svenska skolpolitiken har länge varit att Jantelagen fått för stort utrymme. Elever har inte uppmuntrats tillräckligt att anstränga sig och göra sitt yttersta, vilket har missgynnat såväl de mer studiemotiverade eleverna som de från hem med låg studievana.

– En jämlik skola ställer höga krav på alla elever. Det är därför glädjande att alliansregeringen styrt in på en väg som gör att flit och hårt arbete lönar sig bättre. De nya reglerna med meritpoäng för antagningen till högre utbildning är ett exempel på detta, avslutar Aron Modig och Kalle Bäck.

För mer information:
Aron Modig
Förbundsstyrelseledamot
0733-28 17 36
aron.modig@kristdemokraterna.se

Kalle Bäck
Ordförande för Kristdemokratiska Studentförbundet
kalle.back@kristdemokraterna

Annons

Lämna en kommentar

Under Utbildningspolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s