KSF höll lyckad årskongress

Lördagen den 7 mars höll Kristdemokratiska Studentförbundet årskongress i Bååtska rummet, Stockholm. Vid denna summerades det gångna verksamhetsåret samtidigt som budget och verksamhetsplan fastslogs för 2009. Aron Modig från Göteborg omvaldes som förbundsordförande. Sebastian Hillerström från Stockholm är ny som vice förbundsordförande. Till styrelseledamöter valdes Josef Kuhlin och Kalle Bäck från Göteborg, Madeleine Blom från Stockholm, Johan Enochsson från Jönköping samt Alexandra Mossberg från Lund.

I samband med årskongressen anordnades ett seminarium med Thomas Andersson, rektor vid Högskolan i Jönköping, som skrivit rapporten Globaliseringen och den högre utbildningen för regeringens Globaliseringsråd. Diskussionen kretsade kring hur Sverige och svensk högre utbildning ska kunna stå sig väl i den allt hårdare internationella konkurrensen.

Årskongressen beslutade även att förbundet ska arbeta för införandet av en examensbonus. Syftet med en sådan är att motivera fler studenter att fullfölja sina studier och ta ut examen inom en rimlig tidsram.

 – Vi är mycket nöjda med årets kongress. Uppslutningen var god och det inledande seminariet med Thomas Andersson var mycket givande. Kristdemokratiska Studentförbundet står starkt och vi i den nyvalda förbundsstyrelsen ser positivt på det kommande verksamhetsåret, sade Aron Modig efter årskongressen.

1 kommentar

Under KSF:s verksamhet, Studentförbund

Ett svar till “KSF höll lyckad årskongress

  1. Ping: Aron i media under 2009 « aronmodig.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s