Hur tänkte de här?

Idag kan man läsa i olika medier om att en 39-årig pappa i lördags häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Offret? hans 15 åriga dotter. Då tänker man kanske att detta händer och undrar varför jag tar upp just detta fallet, jo det ska jag berätta.

39-åringen fälldes tillsammans med en släkting för mord i Skåne 2001. Av tingsrätten dömdes männen till livstids fängelse som i hovrätten ändrades domen till 10 år och livstids utvisning. Förra året släpptes dock mannen fri och väntar på beslut från regeringen om han ska utvisas eller ej.

Alltså mannen som mördade en annan man och begravde honom i ett kärr dömdes till livstid som sänktes till 10 år och frigavs efter sex varpå han efter ett halvårs frihet misshandlade sin egen 15-åriga dotter blodig!

Min fråga är då (om det är någon juridiskt kunnig som läser detta) om man kan åtala de se ligger bakom beslutet att frige denna person? Det kan ju inte vara helt lagligt att man är så inkompetent att man släpper en mördare efter 6 år och dessutom visar det ju sig att han inte är helt stabil, jag vill driva en process mot de ansvariga, finns det någon som delar min vilja?

Boris Damljanovic´
Ordförande KDU Skåne
Förbundsstyrelseledamot KSF
Väldigt less på rättssystemet

Annons

Lämna en kommentar

Under Övrig politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s