KIC hade årsstämma

Under dagen har KIC (Kristdemokratiskt Internationellt Center)haft sin årliga stämma. Stämman avlöpte enligt planerna och bland annat blev undertecknad invald i den nya styrelsen. KIC kommer också fortsättningsvis att ledas av den omvalda orföranden Henrik Ehrenberg.

Sedan 1995 förmedlas en del av det svenska utvecklingssamarbetet genom de politiska partierna och KICs uppgift är att se till att den del vilken går till det Kristdemokratiska partiet förmedlas effektivt och till rätt ändamål. KIC arbetar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter genom att bland annat utbilda politiker, stärka kvinnor i politiken och stödja utgivningen av en oberoende tidning på Kuba. Länder man verkar i sträcker sig från Guatemala och Kuba till Uganda och Vitryssland.

Att bygga upp ett civilt samhälle och ett fungerande demokratiskt system är oerhört viktigt för länders utveckling och för att att bygga stabila stater där människors rättigheter respekteras. Det arbete KIC gör är därför mycket viktigt och det ska bli oerhört kul och intressant att delta i styrelsearbetet detta år.

Josef Kuhlin

Annons

Lämna en kommentar

Under Övrig politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s