KSF:s uppsatsstipendium tilldelas Simon Westberg

Kristdemokratiska Studentförbundets uppsatsstipendium för år 2008 går till Simon Westberg för hans uppsats Människans natur eller de permanenta tingen – En jämförelse av Jacques Maritains och Russel Kirks politiska filosofier. Westbergs uppsats är en kandidatuppsats inom statskunskap, skriven vid Uppsala universitet, som syftar till att visa på likheter och skillnader mellan kristdemokratin och konservatismen genom att studera Jacques Maritains och Russel Kirks respektive ideologier.

Motivering: ”Westbergs uppsats är ett grundligt och seriöst grepp att på ett vetenskapligt sätt belysa en inom den svenska kristdemokratin kontroversiell fråga där tidigare personliga uppfattningar har dominerat över djupare analyser.”

Årets jury bestod av Patrick E. Vigren, Erik Bengtson och Aron Modig.

Stipendiesumman är på 5000kr och Simon Westberg är den förste att tilldelas det nyinstiftade stipendiet. Från Kristdemokratiska Studentförbundets styrelse ser man dock positivt på en fortsättning av stipendiesatsningen:

– Tanken har varit att detta ska bli ett årligt stipendium och gensvaret under detta första år har gjort oss än mer övertygade om att detta är en viktig satsning, säger Aron Modig, förbundsordförande för Kristdemokratiska Studentförbundet.

Aron Modig

Annons

Lämna en kommentar

Under Ideologi, Kristdemokraterna, KSF:s verksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s