Kasta sten i glashus?

Nej, just nu verkar det som att svenska folket och Aftonbladet hat ställt upp hela Nordic Battle Group i ett glashus, gett dem oändligt med ammunition och bett dem att skjuta så mycket de bara vill.

Vad jag talar om? Jo, Igår kunde vi läsa att Europeiska simförbundet beslutat att stänga av den serbiska simmaren Milorad Cavic och bötfälla det serbiska simförbundet med knappt 70000 kronor för att han bar en t-shirt på sig på prispallen. Det var givetvis inte en vanlig t-shirt utan den bar texten ”Kosovo je Srbija” vilket betyder ”Kosovo är Serbien”. Som ni kanske vet är Kosovoen provins i södra Serbien som förklarade sig självstädigt för lite drygt en månad sen, mot Serbiens vilja.

Nu bestraffas alltså simmaren Cavic för att han på prispallen har en t-shirt som tar ställning för hans fosterland med motiveringen att det är ett politiskt budskap. Detta kan vara rätt beslut jag kan personligen inte europeiska simförbundets regler och det är inte det beslutet jag reagerar starkast på. Det jag finner underligt är bland annat den här artikeln, Svenska ”simstjärnor” som söker upp aftonbladet för att berätta om hur illa det är att OS hålls i Kina och varför vi och resten av världen bör bojkotta sommarens största event

Men hur bemöts då Frölander och Lillhage? Jo de är självklart frihetskämpar, hjältar och förebilder för det svenska folket för att de är emot ett land och tycker att man ska bojkotta det samtidigt som Milorad Cavic framställs som om hans mor vore från Sodom och hans far från Gomorra.

Hur har det då kommit sig att någon som framhäver något betraktas som ond medans de som kritiserar något annat ses som hjältar?

Det verkar som man i dagens Sverige måste tycka precis som aftonbladet annars är man galen och bör spärras in, men inte jag!

Jag vill bevara äktenskapet!

Jag VET att växthuseffekten bara är en politisk fluga med väldigt lite vetenskaplig fakta bakom!

Jag tycker att alla som är friska ska tjäna Sverige i form av värnplikt!

Och om någon fixar den ekonomiska biten viger jag gärna mitt liv åt att bekämpa aftonbladet och sossepropagandan ute i landet.

Boris Damljanović
Styrelsen KSF
Distriktsordförande KDU Skåne

Annons

12 kommentarer

Under Övrig politik

12 svar till “Kasta sten i glashus?

 1. Att påstå sig VETA att växthuseffekten är en politisk fluga är ett lika smart påstående som att ”internet bara är en fluga”. Men det är sant, du VET säkert att det finns en högre makt också…

 2. Arben

  Ja men du killen som påstår att man kastar sten i glashuset,,serbien är precis som kina,,det förtryck som kina har i teibet hade serbien i först slovenien,sen bosnien o sen kroatien o sen kosova,,Alltså gå in o läs lite historia om kosova o albanien så du vet vad du pratar om,,det hittas fortfarande massgravar i bosnien o kosovo o kroatcien efter serbernas verk,,,Hur kan Albanerna i kosovo vilja leva med ett folk som våltagit kvinnor slaktat små barn o kastat ut 90% av befolkningen från sitt eget land,,så kom inte och påstå att du kan mer om vad som har hänt där nere när du har sett 5 minuter i nyheterna och jag har levt i 13 år med deras förtryck o deras smutsiga politik precis som rysarnas o kinas,,

 3. Stämmer inte riktig det där. Många som framhåller religionen betraktas som nationens moraliska ryggrad, medan vi som kritisera t.ex islam bläggs med ord som islamfobi och omoraliska, även hatiska förekommer.

  Du vill bevara äktenskapet? Det gäller narturligtvis den kristna synen på äktenskap?
  Jag viger gärna mitt liv åt att bekämpa religiösa myter och vaneföreställningar, om denna åsikt tillåts i din blogg.

 4. Boris

  Växthuseffekten ”bortförklarar” jag inte med att säga att allt är gud som gjort det utan med fakta och vetenskap.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%87-cykler

  läs lite där så kanske du lär dig någonting.

 5. studentmakt

  Svar till Arben:

  Jag tar inte ställning i själva Serbien vs. Kosovo frågan jag tycker bara att det är hyckleri att vissa straffas medans andra hyllas för rätt snarlika handlingar.

  Sen två sakupplysningar:

  1. Slovenien? det rådde ingen väpnad konflikt i Slovenien och dessutom är det fel att bara lasta Serberna för det som hände under balkankriget då det var ett krig med flera aktörer, det är det inte i Kina idag.

  2. Det bor drygt två miljoner människor på Kosovo idag, att hävda att serberna kört ut 90% av befolkningen är att hävda att där ska ha bott över 20 miljoner människor i provinsen vilket jag inte riktigt finner bevis för.

 6. studentmakt

  Svar till leffe45:

  Jag vill bevara äktenskapet för att skydda religionsfriheten. Inte bara för de kristna utan även för muslimer, judar o.s.v..

  En präst, imam, rabbi eller motsvarande ska inte tvingas viga någon i sin kyrka, moské, synagoga och så vidare om de strider mot vederbörandes religion. Religionsfriheten måste stå över rätten till att gifta sig. Annars kan vem som helst gå till staten och kräva att få gifta sig vilket då staten måste fixa (lite hårt draget men du förstår principen).

  Rätten till religionsfrihet (som ALLA har enligt grundlagen) måste stå över enskilda individers rätt till giftermål.

 7. Glöm inte också att religionsfriheten tillåter dig att ”inte” tro på en gudom. Det var med detta i åtanke jag undrade om du som medmänniska accepterar
  andras sätt att leva även om de inte inlemmas av den kristna tron.

  Religionsfriheten för övrigt missbrukas ibland för att kränka yttrandefriheten. Då tänker jag på FN:s råd för mänskliga rättigheter som i en absurd resolution fördömer kritik av islam.

 8. studentmakt

  Svar till leffe45:

  Det är absolut okej att vara ateist eller tro på asagudarna eller whatever, jag är inte jättekristen själv och majoriteten av mina vänner är ateister liksom majoriteten av Sveriges befolkning troligtvis är.

  Jag håller fullständigt med dig att det är illa att religionsfriheten krockar med yttrandfriheten, mest kända fallet i Sverige är väll det med pastor Åke Green? Men där vann Green till slut rätt och firades av Högsta domstolen med hänvisning till Europakonventionen.

  Man måste ha rätten att uttrycka sig så länge man inte kränker en särskild person eller en särskild grupp och då menar jag inte alla av en viss religion utan t.ex. alla som var med vid en viss händelse.

  Om vi tar ditt exempel och kritik mot Islam så kritiserar man där just islam som religion och inte alla människor som tror på Islam (Eller ja, vissa kritiserar ju folket men det är ju absurt) och därför bör den yttrandefriheten stå över religionsfriheten som egentligen inte reglerar vad folk får säga om det du tror på.

  Men det kan diskuteras länge och väl vad som är viktigast av dessa två friheter.

 9. Erik Bengtson

  Jaha, det är förneka växthuseffekten och kommentera internationella konflikter man ska göra om man vill ha kommentarer på sitt blogg-inlägg…

  Dessvärre ligger inget av dem nära till hands för mig personligen, men jag får komma på något annat…

 10. Visst kan man diskutera vilken av dessa två friheter som är viktigast och lite spiller väl din livvsyn över antar jag, kristen för religionsfriheten och ateisten för yttrandefriheten.

  Men för att suga ur lite mer av det ”göttaste” så undrar jag vad du säger om din kollega(?) Tuve Skånberg (kd) när han i tv-soffan för några år sedan argumenterade för införandet av ett religionsneutralt blasfemibrott;
  det skulle alltså bli straffbart att skoja med Muhammed t.ex.
  Tydligen anser han att religionsfriheten överväger yttrandefriheten, något som inte Björn Ulaveus håller med om.
  Så det är som du skriver att denna debatt lär fortsätta.

 11. göran

  Det var jag som kasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s