SMUN 2007

 Nu har jag efter en lång helg försökt lösa problemet med trafficking i Kosovo precis på ett sådant sätt som man gör i FN.  Jag har representerat Littauen i Economic and Social Council (ECOSOC) och utgått helt utifrån deras värderingar och ståndpunkter. Lite konstigt var det ju i för sig att länder Ryssland, USA, Indonesien utformade en resolution tillsammans. Men det är just sådant som var spännande.
Hur som helst så talar jag om ett mycket lustigt fenomen som kallas för Stockholm Model United Nations (härstammar från Harward Model United Nations).Det hela går ut på att inför en mycket intensiv helg så får man ett scenario (i detta fall Kosovo som ett självständigt land eller inte samt trafficking-problemet i regionen) och ett land vars värderingar man ska representera. Eftersom jag satt i ECOSOC så diskuterade vi endast själva traffickingen. I rådet var länder som USA, Kuba, Kina, Tyskland och Frankrike bland annat representerade. Själva delegaterna var studenter, mesta dels från Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet, samt en rad olika utbytesstudenter från länder som bland annat Tyskland, Polen, Storbritanien och Bulgarien.
Rollspelet var upplagt nästan precis som det går till på riktigt med engelska som arbetsspråk.  Det var mycket givande då man fick lära sig mer om diplomatengelska, trafficking, FN, Kosovo och i mitt fall Littauen. Deltagarna var också mycket trevliga och sociala människor.Vidare läsning: 
smun.se,umun.se,finmun.org,danmun.org,Wikipedia 

Christofer Popoff

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “SMUN 2007

  1. Aron

    Intressant. Jag var själv med i en liknande Göteborgsvariant under gymnasiet. Mycket lärorikt och extremt roligt.

  2. Mattias Malmquist

    Vem är skribenten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s