Stabil Odell

Jag såg precis på presskonferensen där finansmarknadsminister Mats Odell (kd) svarade på frågor om hur situationen med Carnegie påverkar utförsäljningen av statliga bolag. Han förklarade också sitt agerande när de gäller de tjänstemän som han har anställt och som har haft ett förflutet inom Carnegie.

Jag måste säga att jag blir mer och mer imponerad av Odell. Presskonferenser och mediedrev är extremt intressanta händelser och extremt jobbiga retoriska situationer. Men Odell förklarade tydligt sitt agerande och vägrade att göra en pudel. Vilket tyvärr är något som har blivit alldeles för vanligt i de poltiska korridorerna. Pudlar är vita och fluffiga och det är klart att det finns människor som tycker att dom är söta när dom ligger på rygg, sprattlar med benen och visar sin underkastelse….

Men om man är regeringsmedlem, har ett moraliskt civilikurage och inte har brutit mot några andra regler och riktlinjer än medielogikens och journalistdrevets. Då tycker jag gott att man kan stå rakryggad och förklara att man inte har en sådan människosyn att man vill ”avhysa” sin anställda via media, utan att man vill ha tid att prata med dem och diskutera saken för att gemensamt lösa ut situationen.

Nu kommer väl Mats Odell förmodligen aldrig bli ett namn som klingar lika välkänt som Mona Sahlin eller Gudrun Schyman. Men för oss flesta vanliga dödliga så är han nog ett bättre exempel för att diskutera mediehantering än de båda nämnda damerna.

 Erik Bengtson

Annons

Lämna en kommentar

Under Studentförbund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s